Kunden har altid ret: Om følelser i service- og omsorgsarbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

Kunden har altid ret : Om følelser i service- og omsorgsarbejde. / Strøbæk, Pernille Solveig.

I: Psykologisk Set, Bind 27, Nr. 79, 2010, s. 27-35.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Strøbæk, PS 2010, 'Kunden har altid ret: Om følelser i service- og omsorgsarbejde', Psykologisk Set, bind 27, nr. 79, s. 27-35.

APA

Strøbæk, P. S. (2010). Kunden har altid ret: Om følelser i service- og omsorgsarbejde. Psykologisk Set, 27(79), 27-35.

Vancouver

Strøbæk PS. Kunden har altid ret: Om følelser i service- og omsorgsarbejde. Psykologisk Set. 2010;27(79):27-35.

Author

Strøbæk, Pernille Solveig. / Kunden har altid ret : Om følelser i service- og omsorgsarbejde. I: Psykologisk Set. 2010 ; Bind 27, Nr. 79. s. 27-35.

Bibtex

@article{b27009e0f3c811dfb6d2000ea68e967b,
title = "Kunden har altid ret: Om f{\o}lelser i service- og omsorgsarbejde",
abstract = "Vi har alle sammen pr{\o}vet at st{\aa} i den lange k{\o} i Netto eller et andet supermarked en onsdag eftermiddag. Ofte er vi ut{\aa}lmodige efter at f{\aa} klaret indk{\o}bene, s{\aa} vi kan komme hjem og slappe af. Tit t{\ae}nker vi: »Hvorfor bliver der ikke {\aa}bnet en kasse mere?«. S{\aa} ville det jo g{\aa} lidt nemmere og lidt hurtigere. N{\aa}r vi s{\aa} endelig kommer frem til kassen, er vi enten bare optagede af vores egne tanker, eller ogs{\aa} kan vi have en f{\o}lelse af irritation over ventetiden. Men hvordan ser det egentlig ud fra den anden side af b{\aa}ndet? Hvor mange af os t{\ae}nker over, at kassedamen, udover at skulle indscanne varer og tage imod betaling, ogs{\aa} skal h{\aa}ndtere os som kunder p{\aa} en bestemt m{\aa}de? I denne artikel vil f{\o}lelser i service- og omsorgsarbejde blive belyst. Artiklen vil s{\o}ge at besvare, hvordan f{\o}lelser fungerer i en serviceinteraktion, hvilke basale krav serviceinteraktionen stiller til den, der yder service, samt p{\aa} hvilke m{\aa}der og med hvilke mulige konsekvenser, serviceyderen form{\aa}r at h{\aa}ndtere sig selv som person og som professionel i serviceinteraktionen.",
author = "Str{\o}b{\ae}k, {Pernille Solveig}",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "27",
pages = "27--35",
journal = "Psykologisk Set",
issn = "0906-2483",
publisher = "Frydenlund",
number = "79",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Kunden har altid ret

T2 - Om følelser i service- og omsorgsarbejde

AU - Strøbæk, Pernille Solveig

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Vi har alle sammen prøvet at stå i den lange kø i Netto eller et andet supermarked en onsdag eftermiddag. Ofte er vi utålmodige efter at få klaret indkøbene, så vi kan komme hjem og slappe af. Tit tænker vi: »Hvorfor bliver der ikke åbnet en kasse mere?«. Så ville det jo gå lidt nemmere og lidt hurtigere. Når vi så endelig kommer frem til kassen, er vi enten bare optagede af vores egne tanker, eller også kan vi have en følelse af irritation over ventetiden. Men hvordan ser det egentlig ud fra den anden side af båndet? Hvor mange af os tænker over, at kassedamen, udover at skulle indscanne varer og tage imod betaling, også skal håndtere os som kunder på en bestemt måde? I denne artikel vil følelser i service- og omsorgsarbejde blive belyst. Artiklen vil søge at besvare, hvordan følelser fungerer i en serviceinteraktion, hvilke basale krav serviceinteraktionen stiller til den, der yder service, samt på hvilke måder og med hvilke mulige konsekvenser, serviceyderen formår at håndtere sig selv som person og som professionel i serviceinteraktionen.

AB - Vi har alle sammen prøvet at stå i den lange kø i Netto eller et andet supermarked en onsdag eftermiddag. Ofte er vi utålmodige efter at få klaret indkøbene, så vi kan komme hjem og slappe af. Tit tænker vi: »Hvorfor bliver der ikke åbnet en kasse mere?«. Så ville det jo gå lidt nemmere og lidt hurtigere. Når vi så endelig kommer frem til kassen, er vi enten bare optagede af vores egne tanker, eller også kan vi have en følelse af irritation over ventetiden. Men hvordan ser det egentlig ud fra den anden side af båndet? Hvor mange af os tænker over, at kassedamen, udover at skulle indscanne varer og tage imod betaling, også skal håndtere os som kunder på en bestemt måde? I denne artikel vil følelser i service- og omsorgsarbejde blive belyst. Artiklen vil søge at besvare, hvordan følelser fungerer i en serviceinteraktion, hvilke basale krav serviceinteraktionen stiller til den, der yder service, samt på hvilke måder og med hvilke mulige konsekvenser, serviceyderen formår at håndtere sig selv som person og som professionel i serviceinteraktionen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 27

SP - 27

EP - 35

JO - Psykologisk Set

JF - Psykologisk Set

SN - 0906-2483

IS - 79

ER -

ID: 23253972