ABC for mental sundhed

ABC for mental sundhed er den første forskningsbaserede mental sundhedsfremme indsats i Danmark, der retter sig mod hele befolkningen. Indsatsen er organiseret som et partnerskab, der ledes af Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

ABC ABC

I partnerskabet ABC for mental sundhed samarbejder vi på tværs af faglige og organisatoriske skel – på tværs af det offentlige, private og civilsamfundet – for at fremme mental sundhed på et forskningsbaseret grundlag. Fokus for indsatsen er todelt: 1) Gennem forskningsbaseret oplysning øger vi viden og forståelse for, hvad man selv kan gøre for at styrke sin egen og andres mentale sundhed. 2) Vi arbejder på at skabe de bedste rammer og betingelser for mental sundhed og trivsel for hele befolkningen, på tværs af livsvilkår og omstændigheder.

Partnerne har forskellige målgrupper, men vi arbejder ud fra en fælles og enkel forskningsbaseret arbejds- og forståelsesramme. Vores formål er at reducere kompleksiteten forbundet med mental sundhed og gøre det mere håndgribeligt at arbejde med mental sundhedsfremme i praksis – for den enkelte, såvel som på tværs af organisationer.

Vores arbejds- og forståelsesramme tager afsæt i pejlemærker, som vi ved har afgørende betydning for mental sundhed og trivsel, nemlig at kunne: Gøre noget aktivt, gøre noget sammen og gøre noget meningsfuldt.

Partnerskabet rummer 50+ stærke partnere, herunder: Region Syd, en lang række kommuner, organisationer, foreninger og forskere – for mental sundhed er noget, vi skaber sammen.

Find mere information om projektet på: abcmentalsundhed.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskerne bag projektet

Navn Titel Telefon E-mail
Charlotte Bjerre Meilstrup Postdoc +4535322067 E-mail
Line Nielsen Postdoc +4535322103 E-mail
Vibeke Jenny Koushede Institutleder, professor +4535320511 E-mail

Kontakt

Charlotte Meilstrup
Postdoc og projektchef for ABC
Institut for Psykologi
cbm@psy.ku.dk 
Vibeke Koushede
Professor og institutleder
Institut for Psykologi
vjk@psy.ku.dk 
Line Nielsen
Postdoc og projektleder for ABC
Institut for Psykologi
ln@psy.ku.dk

Vil du vide mere?

Se film om ABC-projektet her.

Sociale medier