Photovoice

I 2023 dykkede vi ned i CSS' finurlige kroge, styrker, mangler og fællesskabende områder i forskningsprojektet og udstillingen ’Photovoice – De studerendes blik på mentalt sundhedsfremmende ressourcer på SAMF’.

Photovoice. Foto: Sammen på SAMF.

I foråret 2023 gik 10 studerende ud på campus for at finde de steder og ressourcer, der har betydning for deres trivsel og studieliv. Photovoice handler kort fortalt om at give stemme til en gruppe mennesker ved, at de udtrykker sig gennem fotografi. Med billeder og billedtekster kortlagde de studerende deres syn på mentalt sundhedsfremmende ressourcer på CSS. De studerende meldte sig frivilligt på tværs af studieretninger på SAMF og deltog i en proces med workshops og fotografering. Efterfølgende udvalgte de selv de billeder, de ville fremvise i denne udstilling, som en refleksion af deres trivsel og forhold til CSS. Billederne blev udstillet i gårdhaven på CSS i efteråret 2023.

Mentalt sundhedsfremmende ressourcer…

… kan være mange ting - det afhænger af vores behov og præferencer. Nogle eksempler kan være grønne områder, en krog hvor man kan sidde i ro og læse, en studentercafé, studievejleders kontor, plads til at sidde udenfor med sine studenterkammerater samt billig og bæredygtig kaffe.

Fotos fra Photovoice-udstilling. Fotos: Cecilie Schacht Madsen og Line Nielsen, Sammen på SAMF
I gårdhaven på CSS kunne man i oktober-november 2023 opleve de studerendes perspektiver på, hvad der er vigtigt for dem og deres mentale sundhed, når de befinder sig på CSS. Udstillingen var udgjort af de studerendes fotos og fortællinger og blev opstillet med en invitation til interaktion på det grønne område, som de studerende til dagligt anvender til både faglig fordybelse og sociale interaktioner. Fotos: Sammen på SAMF.

Bag projektet

Photovoice-projektet er en del af ’Sammen på SAMF - ABC for mental sundhed på universitetet’, der er en forskningsindsats med fokus på at fremme trivslen blandt studerende på det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. ’Sammen på SAMF’ er inspireret af ’ABC for mental sundhed’, som er en forskningsbaseret arbejds- og forståelsesramme for mental sundhedsfremme. Fokus er på at opbygge ressourcer både hos den enkelte og i omgivelserne, så flere kan trives.