Bevilling 19.11.2024 Kamilla Miskowiak modtager to DFF-bevillinger Hukommelses- og koncentrationsbesvær hos mennesker med bipolar lidelse. Neuroplasticitets rolle ved kognitive forstyrrelser. De to emner skal Kamilla Miskowiak, professor ved Institut for Psykologi, udforske på vegne af…
Sportspsykologi 07.11.2024 Danske elitetrænere ser medfølelse som en vej til bedre præstationer Potentialet ved at bruge ’compassion’ som redskab i elitesport er stort, både for den enkelte udøver og målt på sportslige resultater. Det vurderer danske toptrænere i et nyt studie.
opmærksomhed 07.11.2024 Vores opmærksomhed er ikke ødelagt – den virker næsten for godt Mobiltelefonen får ofte skylden for at drukne os i information og stjæle vores opmærksomhed. Men det er snarere vores indre belønningssystem, som telefonen og techfirmaerne udnytter, viser ny forskning fra Københavns…
Bevilling 01.11.2024 Vores evne til at skifte mellem fokus og fleksibilitet udforskes Hvordan bevarer vi fokus, mens vi konstant skal navigere fleksibelt mellem nye informationer og indtryk? Svaret hedder metakontrol – en evne, som skal undersøges nærmere i et nyt projekt, som støttes af Danmarks Frie…
Bevilling 29.10.2024 Jagten på vores selvbevidstheds oprindelse Hvordan bliver spædbørn bevidste om deres egen eksistens? Det spørgsmål vil professor Victoria Southgate opklare i et nyt projekt, som støttes af Danmarks Frie Forskningsfond.
Bevilling 25.10.2024 Kognitive problemer efter slagtilfælde skal opdages hurtigere Et nyudviklet testredskab skal opdage kognitive problemer hos mennesker, som har været ramt af et slagtilfælde. Men hvor godt virker testredskabet egentlig? Det skal KU-forskere nu undersøge i et projekt, som støttes me…
Psykologi 11.10.2024 Vi efterligner minoriteter, når de er varme, kompetente og moralske Majoritetsgrupper er mere villige til at adoptere indvandrer- og minoritetsgruppers kultur, når den opfattes som varm, kompetent og moralsk. Det viser et nyt psykologisk studie med dansk deltagelse.
Forebyggelse 09.10.2024 Nyt nationalt videnscenter vil styrke småbørns psykiske sundhed Med tre store fondsbevillinger etablerer Institut for Psykologi og Statens Institut for Folkesundhed ved SDU et videns- og kompetencecenter, der skal fremme 0-5-åriges trivsel og mentale udvikling.
13.09.2024 Krisen i den mentale sundhed rimer elendigt på en kortere kandidatuddannelse i psykologi Debatindlæg i Information den 13. september 2024 af bla. Annemarie Olsen (institutleder ved Institut for Psykologi)
Bevilling 28.06.2024 Hvordan bliver mennesker påvirket af kunstens atmosfærer? Med støtte fra VELUX FONDEN skal Tone Roald fra Institut for Psykologi undersøge, hvordan vi som mennesker oplever de stemninger eller atmosfærer, som musik og arkitektur skaber.
TILTRÆDELSE 21.06.2024 Erfaren leder overtager roret på Psykologi Det bliver kommende professor i forbrugeradfærd Annemarie Olsen, som skal stå i spidsen for Institut for Psykologi i de kommende år.
KRONIK 19.06.2024 Forskere, organisationer og offentlige aktører: Det er tid til at ændre tilgangen til forebyggelse markant Kronik af en række forskere, organisationer og offentlige aktører i Altinget den 19. juni 2024.
Bevilling 07.06.2024 Ny forældreindsats skal hjælpe børn i familier med komplekse psykosociale problemer Forskere fra Institut for Psykologi vil med støtte fra Novo Nordisk Fonden afprøve en ny indsats i familier, der oplever flere komplekse psykologiske og sociale udfordringer samtidigt.
KRIG OG KONFLIKT 07.03.2024 Psykologer: Håbet om sejr kan stå i vejen for fred Gør det en forskel, om man håber på sejr eller på fred i væbnede konflikter? Ja, mener en gruppe forskere, som har undersøgt betydningen af fælles håb.
Rapport 22.02.2024 Færre ukrainske flygtninge har symptomer på posttraumatisk stress En ny undersøgelse blandt ukrainske flygtninge i Danmark viser et markant fald i andelen, der beretter om tegn på PTSD. Men mange er også usikre på fremtiden og ønsker at blive permanent i Danmark.
BEVILLING 25.01.2024 EU vil støtte psykedelisk terapi til patienter med uhelbredelig sygdom Et nyt forskningsprojekt undersøger, om det psykedeliske stof psilocybin kan bruges til psykologisk behandling af uhelbredeligt syge mennesker. Nu vil EU støtte projektet med 6,5 mio. euro.
Ny dekan 23.01.2024 Institutleder bliver ny dekan for Samfundsvidenskab Professor Vibeke Koushede overtager 1. maj dekanposten efter professor Mikkel Vedby Rasmussen, som siden 1. maj 2019 har stået i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
AFSTAMNING 17.01.2024 Kan DNA-afsløringer ændre dit syn på race? Hvad betyder det egentlig for folks syn på race, når de får kendskab til deres egne DNA-rødder? Ikke det store, viser et nyt forskningsprojekt fra Institut for Psykologi på KU.