Klinisk-, Sundheds- og Humanvidenskabelig Psykologi

Forskerne i denne sektion arbejder med en række forskellige emner ud fra en bred vifte af teoretiske udgangspunkter, heriblandt psykoanalyse, udviklingsteori og fænomenologi. 

Emnerne knytter sig bl.a. til udvikling, forebyggelse af og intervention over for psykopatologi, herunder hvordan man kan forstå menneskers udvikling gennem hele livet, hvordan psykisk og fysisk lidelse påvirker både det enkelte menneske og dennes relationer til omverden (herunder forældre, skole, venner med videre) og vice versa.

Aktuelle fokusområder omfatter grundforskning og behandlingsforskning inden for felterne: spæd- og småbørn, skolebørn, unge og voksne. Specifikke temaer inkluderer udvikling og undersøgelser af undersøgelsesmetoder, psykoterapeutiske behandlingsmetoder, supervisionsprocesser, traumer og seksuelle overgreb på børn, diabetes, handicap, spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser, psykoser, angst og depression.

Sektionen arbejder desuden med en tilgang til psykologien, som er baseret på humanvidenskabelige grundprincipper, hvilket indebærer et fokus på humanvidenskabelige grænseflader som filosofi, æstetik, historie og videnskabsteori. Konsekvensen af dette er et interessefelt omkring den almenpsykologiske bestemmelse af subjektet, dets opståen og udvikling forstået som en syntetisering af biologiske, psykologiske og samfundsmæssige elementer. 
 
Vores forskning favner multiple metodologiske perspektiver, herunder kvalitativ og kvantitativ forskning i laboratorie- og feltstudier, case-studier, surveys, interviews, observationer med videre.

Sektionsleder: Professor Stig Poulsen.

Forskergrupper under sektionen