Om Center for Småbørns Kognition

Vores overordnede mål er at forstå hvad der sker i småbørns hjerner og sind. Vi er særligt interesseret i hvad de forstår, hvorledes de lærer så hurtigt, og hvilken forståelse de har af den sociale verden. Hvornår begynder småbørn at forstå at andre mennesker også har et sind og at disse sind kan indeholde tanker og perspektiver der kan være forskellige fra småbørnenes egne? Disse evner er vigtige for at vi mennesker kan navigere i en social verden og kan være nedsat ved udviklingsforstyrrelser, såsom autisme. Ved at forske i hvorledes babyers sociale forståelse typisk opstår og udvikles, håber vi at vores resultater med tiden kan lede til en bedre forståelse af kognitive udviklingsforstyrrelser.

Vores forskning kombinerer adfærdsmæssige metoder (fx hvor længe kigger barnet på forskellige begivenheder som de får vist på en skærm, eller hvem vælger barnet at interagere med) og babyvenlig neuro-billeddannelse som gør os i stand til at se hvad der sker i hjernen på tværs af aldersgrupper. Du kan læse mere omkring vores forskellige metoder under de relevante faner i menuen til venstre.  

Center for Småbørns Kognition ligger på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, tæt på Nørreport station. For dem der foretrækker bil, er der parkeringspladser på instituttet.

Hvis du er kommende forælder eller har et barn der er under 3 år og er interesseret i at deltage i vores studier, bedes du udfylde et skema her. Så kontakter vi dig efterfølgende, når vi har et studie hvor dit barn har den rette alder. Børn modtager et diplom og en gave som tak for hjælpen og vi vil meget gerne sende billeder af jeres barns deltagelse i studiet.