Ofte stillede spørgsmål

 

Vi har mange forskellige studier i Center for Småbørns Kognition og hvert af dem er designet til at besvare forskellige spørgsmål. Derfor bruger vi også mange forskellige metoder. I mange af vores studier leger vi med børnene og ser, hvorledes de responderer på vores spørgsmål eller instruktioner. Fx kan forsøgslederen gemme et stykke legetøj i én blandt flere bokse og bede barnet om at lede efter det. Ligeledes er der forsøg hvor vi observerer barnet kopiere forsøgslederen når denne laver bestemte bevægelser. I andre af vores studier bruger vi eye-tracking eller hjerneskanning for at kortlægge, hvordan børn bearbejder information. I disse studier viser vi ofte børnene en kort film, vi har designet til formålet, og ser på, hvor de kigger hen, eller hvorledes deres hjerne reagerer på filmen. Har I overvejet at deltage i et studie, vil I altid blive informeret omkring det aktuelle studie, inden I deltager, og I vil være sammen med jeres barn under hele processen. 

 

 

Selve undersøgelsen tager normalt omkring 10-20 minutter. Vi sætter dog en time af, således at hvis jeres barn sover, når I kommer, eller skal mades, er der tid til dette. I den indledende overskydende tid kan I stille spørgsmål, og vi vil bruge lidt tid på at fortælle om studiet og forklare proceduren inden selve undersøgelsen.

 

 

Ønsker du at deltage i et af vores studier, skal du trykke på ”Deltag”-knappen på vores forside. Du kan ligeledes skrive en mail eller ringe til os og fortælle, at du og dit barn ønsker at deltage i vores studie. Når du er skrevet op i vores database, vil vi kontakte dig, så snart vi har et studie, hvor dit barn har den helt rigtige alder. Hvis I stadig ønsker at deltage, finder vi sammen en dag og et tidspunkt, hvor det kan passer jer at komme forbi.  

 

 

Center for Småbørns Kognition ligger på 5. sal på Institut for Psykologi. Instituttet ligger på hjørnet af Øster Farimagsgade og Gothersgade, tæt ved Nørreport station. Det er muligt at tage elevatoren op til 5. sal, hvor vores venteværelse ligger.

 

 

Vi har gratis parkering foran bygningen. Bed venligst om en parkeringstilladelse, når du ankommer.

 

Som udgangspunkt drejer det sig kun om ét besøg. Afhængig af dit barns alder, foretages der muligvis flere studier under et besøg, men som regel skal I kun møde op én gang. Når vi har et studie der passer til jeres barns alder, kontakter vi jer via mail. Det kan ske, med jeres tilladelse, at vi kontakter jer igen og tilbyder jer at komme ind til et andet forsøg, uafhængig af det første. I er altid velkomne til at sige nej til at være med, og I bestemmer hvor mange forsøg og dermed hvor mange studier, I ønsker at være med i. I enkelte tilfælde kan vi have studier der kræver, at I møder op flere gange over en periode, men i disse tilfælde vil vi informere jer fra starten, og I kan så overveje, om det er noget, I ønsker at være med i.

 

Vi beholder informationerne omkring dit barn i 5 år. Du er dog altid velkommen til at kontakte os og bede os om at slette de informationer, vi har omkring dit barn.  

 

Du er altid velkommen til at tage alle dine børn med, når I deltager i et studie hos os. Hvis du i forvejen informerer os om, at du medbringer flere børn, end der skal testes, vil vi sørge for, at en af vores ansatte er der til at lege med de børn, der ikke skal testes. Vi har et legerum lige ved siden af undersøgelsesrummet, hvor de kan være.

 

 

Det overordnede mål for vores forskning er at forstå småbørns mentale processer. Når vi undersøger børnene, kigger vi kun på dem som en gruppe og ikke som individelle børn. Altså kigger vi fx på, hvordan børn på 6 måneder eller 3 år bearbejder forskellige informationer og ikke hvorledes det enkelte barn bearbejder informationer. Småbørn varierer nemlig meget i deres udvikling og adfærd, og derfor er vi kun interesserede i det overordnede mønstre. Når et studie er afsluttet, vil vi rapportere dette fund til de forældre, hvis børn har deltaget.  

 

Dansk lovgivning tillader, at forskere i særlige tilfælde kan få adgang til kontaktinformation på danske statsborgere. For at få tilgang til sådanne informationer skal vi overholde lovgivningen omkring persondata beskyttelse.   

 

Ja, vores forskning er godkendt af Det Etiske råd ved Købehavns Universitet samt Det Europæiske Forskningsråd.

 

 

Alle studier bliver foretaget af ph.d.-studerende eller postdoc-forskere og en videnskabelig assistent. De er alle blevet trænet i at foretage undersøgelser med børn og vil sørge for at underholde dit barn under selve undersøgelsen. Vi er et internationalt forskningscenter, og derfor taler vi både dansk og engelsk.