Sammen på Psyk

På Institut for Psykologi ønsker vi at skabe de bedste rammer og betingelser for et godt studieliv for alle. Vi vil i de kommende år fremme faglig og social trivsel gennem en række tiltag udviklet i dialog med studerende og for studerende.

Studerende på CSS til begivenhed

Den 28. februar 2023 inviterede institutleder Vibeke Koushede og studieleder Signe Vangkilde til første arrangement i en række af arrangementer, hvor tankerne bag og rammen for ”Sammen på Psyk” blev præsenteret og de fremmødte studerende diskuterede i fællesskab, hvordan vi kan samarbejde om at skabe et bredt og inkluderende studie- og læringsmiljø. Arrangementet havde desuden besøg af Cecilie Schacht Madsen og Malene Kubstrup Nelausen fra Sammen på SAMF - ABC for mental sundhed på universitetet, der er en trivselsindsats med fokus på at fremme trivslen blandt studerende på det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. De viste bl.a. en ”Dagsrejsefilm”, der viser, hvordan små skridt kan fremme mental sundhed, og hvordan mental sundhed er noget vi skaber sammen. Filmen er udviklet til studerende i tæt samarbejde med studerende. Filmen giver et indblik i velkendte udfordringer i dagligdagen som studerende – og kommer med bud på, hvad man kan gøre for at øge sin egen og andres trivsel i hverdagen. Du kan se filmen her:


dd

På mødet gik en håndfuld studerende sammen om at igangsætte et initiativ med fællesspisning for studerende på psykologi for at skabe flere sociale, uformelle rammer for psykologistuderende at mødes i. Se mere og tilmeld dig her.

Følg @sammenpaapsyk på Instagram (husk at logge ind).

Har du en god idé, et ønske, en kommentar eller vil du bidrage til planlægning af et eller flere arrangementer? Så skriv til Sammen på Psyk på mail: sammenpaapsyk@psy.ku.dk

Mangler du et overblik over KU's foreningsliv?

Studenterrådet ved KU, Studenterhuset og Københavns Universitet har sammen udviklet hjemmesiden www.foreningsliv-ku.dk, hvor du kan finde en oversigt over og beskrivelse af de studenterdrevne foreninger på KU og finde det fællesskab, der passer til dine interesser.

Kender du til KU studenteridræt?

KU Studenteridræt er en idrætsforening for studerende og andre voksne, der giver muligheden for nye oplevelser og nye venskaber. Fra håndbold til kajakpolo, fra springgymnastik til mountainbike, fra showdans til snehuler. Spændet er vidt, og vi prioriterer at være stedet, hvor du som studerende kan prøve kræfter med nye måder at være aktiv på. 

Læs mere på KU Studenteridræt.