8. august 2018

Mangler diversiteten på Psykologi?

diversitet og karakterkrav

På psykologistudiet på Københavns Universitet uddannes mange kvindelige, velstillede, unge psykologer med samme baggrund. Er dette et problem for samfundet og vil det være hensigtsmæssigt med en større diversitet blandt fremtidens psykologer?

Institutleder Søren Kyllingsbæk, studieleder Torben Bechmann Jensen fra Institut for Psykologi og prodekan Andreas de Neergaard fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultetet havde den 26. juli 2018 et debatindlæg i Politiken under overskriften "De psykologistuderende er for unge, for velstillede, og der er for mange kvinder". Dette indlæg var startskuddet til en debat i pressen bl.a. mellem instituttets ledelse og psykologistuderende fra Københavns Universitet.

Læs alle indlæggene i debatten på SAMFs hjemmeside.

Studerende på Institut for Psykologi

27. juli 2018:
Institutleder Søren Kyllingsbæk, studieleder Torben Bechmann Jensen og prodekan Andreas de Neergaards debatindlæg i Politiken:
"De psykologistuderende er for unge, for velstillede, og der er for mange kvinder".
Læs debatindlægget her på SAMFs hjemmeside: https://samf.ku.dk/presse/kronikker-og-debat/psykologistuderende-er-alt-for-ens--der-er-brug-for-stoerre-diversitet/

2. august 2018:
Tre psykologistuderende Sofie Sommerlund, Clara Storgaard Jespersen, Sissel Irgens-Møller svarede de tre i et indlæg i Politiken den 2. august 2018 med overskriften "Der ligger flere hundrede timers arbejde bag vores høje karakterer". Læs indlægger her:
https://samf.ku.dk/presse/kronikker-og-debat/tillykke-du-er-optaget-paa-psykologi-men-vi-er-kede-af-at-det-blev-dig/

8. august 2018:
Søren, Torben og Andreas svarede på de studerendes indlæg i Politiken den 8. august 2018 under overskriften "Vi er glade for vores kvote 1-studerende, men diversitet gavner" . Læs indlægget her:
https://samf.ku.dk/presse/kronikker-og-debat/oeget-kvote-2-optag-og-mere-erfaring-fra-virkeligheden-giver-bedre-psykologer/

16. august 2018:
Universitetetsavisen tager sagen op under overskriften: "Psykologistudiet: »Det handler ikke om køn, men om diversitet"
Læs artiklen her:
https://uniavisen.dk/psykologistudiet-det-handler-ikke-om-koen-men-om-diversitet/

Derudover deltog Torben Bechmann Jensen den 30. juli 2018 i en debat i DRs P1 Debat under overskriften "Uddanner vi for mange?". 

Endelig deltog institutleder Søren Kyllingsbæk også den 30. juli 2018 i en debatudsendelse på Radio 24syv under overskriften "Skal vi droppe karakterkrav?".