Til unge voksne (over 18 - 30 år)

Mange unge voksne med angst forstår ikke, at de har en lidelse. Tit har de haft angst længe. De tror, at de bare ’er sådan’ og er ’anderledes’. De prøver derfor selv at overvinde angsten. Det svarer det til, at de forsøger at overvinde en lungebetændelse uden antibiotika. Første skridt, er at forstå at angst er en lidelse som kan behandles med den rigtige behandling, der er effektiv.

I Center for Angst er vi specialister i behandling af angst hos børn, unge og unge voksne. Vi kender derfor de problemer man kan stå i som ung voksen når man har angst.

I Center for Angst fastholder vi, at vi skal forstå den unge voksnes vanskeligheder så vi kan målrette behandlingen så den virker.

Vi beder derfor den unge voksne om at udfylde et spørgeskema og taler med den unge både i telefon og ansigt til ansigt før vi beslutter hvilken behandling er bedst. Vi følger også op på den unge voksnes udvikling efter behandling ved hjælp af et spørgeskema. Dette betyder, at vi kan sikre bedre hjælp undervejs og efter endt behandling.

Den unge voksne deltager i undersøgelse og behandling målrettet sine vanskeligheder. Fordi vi er en forskningsklinik, bidrager man samtidigt til at støtte udvikling og kvalitetssikring af nye effektive behandlingsmetoder. Den unge voksnes deltagelse hjælper også fremtidens psykologer til at blive bedre til at identificere og afhjælpe angst hos unge voksne gennem træning og undervisning i centret.