Om Center for Angst

Center for Angst har hjemme på Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Center for Angst varetager behandling af børn, unge og unge voksne op til 30 år med angst, samt undervisning om og forskning i angsttilstande.

Behandling af høj kvalitet

Center for Angst er førende i angstbehandling i Danmark. Vi udmærker os ved at være dobbeltkvalificerede - det vil sige, at vi både kender teorien bag angst, og er specialister i behandling af angst til børn, unge og unge voksne. Vores forskning viser os hvad der fastholder angsten, og vores behandlingserfaring har lært os, hvordan vi målretter behandling til at løsne angstens greb.

I Center for Angst tilbyder vi kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv terapi til børn, unge og unge voksne. Behandlingen er enten individuelt eller i grupper afhængigt af problemet.

Supervision og efteruddannelse af høj kvalitet

Center for angst har mange års erfaring med at efteruddanne og supervisere psykologer og tværfagligt personale i angstbehandling. Vi udmærker os ved at kunne trække på både international forskningsviden og mange årig erfaring fra behandling i Center for Angst.

I Center for Angst tilbyder vi både standard og skræddersyede efteruddannelses- og supervisionsforløb til psykologer og andet tværfagligt personale, der arbejder med angste børn og unge i kommunale og regionale tilbud.

Forskning af høj international kvalitet

Center for Angst forsøger at komme nærmere en forståelse for hvorfor nogle børn og unge udvikler angst, og hvordan vi hurtigt og effektivt kan hjælpe børn og unge tilbage til en normal udvikling. Vi har derfor bl.a. udviklet et helt nyt behandlingskoncept, ’Hjælp til Selvhjælp' hvor psykologer i en kommune trænes i at hjælpe forældre med at hjælpe deres børn. Vi har også international anerkendelse for vores arbejde med at finde nye metoder til at hjælpe børn og unge. Undersøgelse og behandling i Center for Angst er evidensbaseret så vi sikrer høj kvalitet i tilbuddene.