Behandling

Hvorfor vælge behandling i Center for Angst?

Center for Angst er en højt specialiseret behandlingsklinik. Vi er førende inden for angstbehandling i Danmark, og udmærker os blandt andet ved at være dobbeltkvalificerede. Det vil sige, at vi lader vores forskning informere vores behandling og den anden vej rundt. På den måde har vi altid kendskab til de nyeste teorier og den nyeste udvikling på området, da vi selv er med til at udvikle og afprøve denne.

I klinikken i Center for Angst laver vi evidensbaseret behandling. Det betyder, at der er forskningsmæssigt belæg for effekten af behandlingen af den pågældende problematik. Sundhedsstyrelsen anbefaler kognitive terapier som førstevalg til behandling af angst og depression hos børn, unge og voksne. Derfor tilbyder vi i klinikken i Center for Angst kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi – både individuelt og i gruppe. Begge behandlingsformer har vist sig at være effektive. Studier har vist, at mellem ca. 60 og 70% af klienter er fri for alle angstlidelser efter ca. 3 måneders behandling, hvis man følger anvisningerne og har tilstrækkelig høj kompetence som behandler. Hvilken behandling man bør vælge afhænger af problematikken.

I klinikken i Center for Angst mener vi, at man skal forstå klientens vanskeligheder for at kunne målrette behandlingen bedst muligt. Derfor har vi en visitations- og undersøgelsesprocedure som er grundigere end man ofte oplever, når man søger behandling andetsteds. På baggrund af denne grundige udredning skræddersyer vi hvert enkelt behandlingsforløb til den pågældende klient og dennes problemstilling. I klinikken i Center for Angst tilbyder vi derfor både individuelle forløb samt gruppeforløb, herunder Cool Kids.

I klinikken i Center for Angst er vi specialister i behandling af internaliserende lidelser samt kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi. Alle behandlere ansat på Center for Angst arbejder ud fra samme principper, modtager løbende efteruddannelse og bliver superviseret ugentligt af specialister inden for området.