Lecture by Bruce Fink

"On the Value of the Lacanian Approach to Analytic Practice"

ved Bruce Fink (US)
The lecture will be in English

Dansk Psykologforenings kreds København og Frederiksberg præsenterer i samarbejde med Center for Psykoanalyse, Institut for Psykologi, Københavns Universitet:
Den amerikanske psykoanalytiker Bruce Fink gæster endnu en gang København for at afholde sit kliniske seminar. I den forbindelse afholdes denne forelæsning.

Om Bruce Fink

De fleste med kendskab til den psykoanalytiske tradition efter Jacques Lacan (1901-1981) vil ligeledes have kendskab til Bruce Fink – både som oversætter af Lacans værker til engelsk, og som en af de på verdensplan førende formidlere af og forkæmpere for Lacans komplekse kliniske og teoretiske værk. Bruce Fink er selv praktiserende Lacaniansk psykoanalytiker og analytisk supervisor, uddannet ved instituttet Jacques Lacan stiftede kort før sin død – Ècole de la Cause Freudienne i Paris. Fra 1993 og frem til 2013 har Bruce Fink været professor i psykologi ved Duquesne University i Pittsburgh, Pennsylvania, og er i dag i ledelsen ved Pittsburgh Psychoanalytic Center.

Forelæsningen

Ved sin forelæsning i år vil Bruce Fink fokusere på, hvad det særlige ved den lacanianske orientering inden for psykoanalysen er. Allerede nu kan sløret løftes for de centrale overskrifter:

I. Radikalt forskellige tilgange til behandlingen af neuroser og psykoser
II. Forståelsen og anvendelsen af modoverføring
III. Konceptualiseringen af følelsers rolle i behandlingen
IV. Tilfredsstillelse, separation og den variable sessionslængde
V. Fokus på tale og nonsens
VI. Brugen af divanen

Forelæsningen vil kunne fungere både som et polemisk indspark for de med forudgående kendskab til psykoanalysen, og som en praksisnær introduktion til den lacanianske skoles indstilling for de uden forudgående kendskab.

Bemærk

Dagene efter, den 21-22 September, afholder Bruce Fink klinisk seminar med titlen “The Relevance of Lacanian Diagnoses to Contemporary Clinical Practice” i regi af Dansk Psykologforening. Det kliniske seminar er åbent for sundhedsfagpersoner eller -studerende. Kontakt Mikkel Reher-Langberg for mere information om seminaret på: mikkelrl@gmail.com

Praktisk

Tid: 20. september 2019 kl. 15-17

Sted: Gothersgadeauditoriet, Institut for Psykologi ved Københavns Universitet

Tilmelding: Tilmelding er ikke nødvendig, men kom i god tid. Sidste års forelæsning var en overvældende succes, og vi håber igen i år at kunne fylde auditoriet til en inspirerende sammenkomst for alle med interesse for Lacans arbejde. Vel mødt!