Center for Angst – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Center for Angst > Center for Angst

Center for Angst

Førende i Danmark

Center for Angst er førende i angstbehandling til børn og unge i Danmark. Vi har siden 2008 behandlet talrige børn og unge med angst. Vi udmærker os ved at være dobbeltkvalificerede - det vil sige, at vi både kender teorien bag angst, og er specialister på selve den kliniske behandling af angst. Gennem vores forskning ved vi præcist, hvad der fastholder angsten, og gennem vores behandlingserfaring ved vi, hvordan vi målretter behandling til at løsne angstens greb, så vi opnår de bedste resultater.

Centret har hjemme på Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Center for Angst varetager behandling af børn og unge med angst, samt undervisning om og forskning i angsttilstande i barndommen.

Forskning af høj international kvalitet

I Center for Angst forsøger vi at komme nærmere en forståelse for hvorfor nogle børn udvikler angst, og hvordan vi hurtigt og effektivt kan hjælpe børn tilbage til en normal udvikling. Vi har derfor bl.a. udviklet et helt nyt behandlingskoncept, ’Hjælp til Selvhjælp' hvor psykologer i en kommune trænes i at hjælpe forældre med at hjælpe deres børn. Vi har også international anerkendelse for vores arbejde med at finde nye metoder til at hjælpe børn. Undersøgelse og behandling i Center for Angst er evidensbaseret så vi sikrer høj kvalitet i tilbuddene. I Center for Angst tilbyder vi kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv terapi til børn og unge, enten individuelt eller i grupper afhængigt af barnets og familiens problematik.

Vores nyeste udvikling - Metakognitiv terapi til børn og unge

Vi er stolte af at have udviklet metakognitiv terapi til børn med angst. Behandlingen trækker på viden fra behandling af bekymringsangst og depression hos voksne, men vores arbejde med tilpasning, nyudvikling af arbejdsark, brætspil m.v. betyder, at også børn har rigtig god effekt af vores senest udviklede behandling. Vi har udgivet en bog, der tydeligt beskriver behandligen på Akademisk Forlag. Denne behandling har vist sig lovende til børn, der ikke har gavn af tidligere tilbudt behandling.