Specialepris til Jakob Danelund – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for psykologi > Pris til speciale om it-psykologi > Specialepris til Jakob...

Specialepris til Jakob Danelund

Jakob Rindum Danelund, Cand. Psych. fra Institut for Psykologi, KU, vinder DBC Specialeprisen 2016 for specialet ’På vej mod en it-psykologi’. DBC Specialeprisen på 25.000 kroner tilfalder en gang om året det bedste kandidatspeciale med relevans for DBC og den danske biblioteksinfrastruktur. Med prisen følger kr. 25.000.

Institut for Psykologi ønsker Jakob tillykke med prisen.

Automatisering og robotisering

Robotic Process Automation, Machine Learning og Artificial intelligence stjæler i disse dage den ene overskrift efter den anden, og virksomheder sulter efter data-scientists, som kan ruste dem til fremtidens digitale virkelighed. Men, hvad betyder det for psykologien? I takt med det øgede fokus på automatisering og robotisering synes human- og samfundsvidenskaberne at indtage en mere sekundær rolle i den digitale omstilling.

Jakob Danelund præsenterer sit bud på, hvordan psykologen kan indtage en proaktiv rolle i denne proces ved at tage konstruktivt stilling til, og facilitere udviklingen af, bedre og mere meningsfuld teknologi. I specialet udfoldes filosofiske, såvel som praktiske perspektiver på, hvordan erhvervspsykologens kernekompetence til at afbalancere og tilgodese fundamentalt menneskelige og meningsfulde måder at interagere med hinanden på bringes i spil. En kompetence der ikke blot bliver afgørende for det enkelte menneskes oplevelse af at interagere i en højteknologisk virkelighed, men som griber ind i hjertet af værdikæderne i fremtidens servicevirksomheder.

Specialet er vejledt af Janne Skakon. Jakob sender mange tak til sin vejleder Janne Skakon, fra Institut for Psykologi. Jakob udtaler: ”Det faglige produkt som jeg ender med at få en pris for har mit navn på, men det er jo et resultat af teknologien ”god undervisning, gode samtaler (med mange begavede personer) og god vejledning”. Det synes jeg egentlig er en vigtig pointe at have med her også. Et meningsfuldt produkt forudsætter meningsfulde samtaler”.

Læs mere på DBCs hjemmeside.

Vil du høre mere?

Er du interesseret i at høre Jakob fremlægge sine pointer, er du velkommen ved Arbejds- og Organisationspsykologisk Salon 9/3-2017.